Faceți căutări pe acest blog

joi, 30 mai 2013

We Were Soldiers (2002) Online Subtitrat HD

VEZI TRAILER

SERVER CD 1

SERVER CD 2

În 1965 a avut loc prima bãtãlie dintre americani si vietnamezi. 400 de soldati americani au pãtruns pe teritoriul vietnamez si s-au trezit înconjurati de 2000 de inamici. În fata acestei coplesitoare situatii s-au gãsit, în cea mai lungã lunã a vietii lor, Harold Moore, comandantul Batalionului 1 din trupele de cavalerie si reporterul Joseph Galloway de la Associated Press. 

“Ne îndreptãm cãtre Valea Umbrei Mortii, unde veti avea grijã de omul de lângã voi, si el va avea grijã de voi, si nu vã va pãsa ce culoare are pielea lui, sau cum se numeste Dumnezeul lui. Ne vom lupta cu un dusman puternic si hotãrât. Nu vã pot promite cã vã voi aduce pe toti acasã în viatã. Dar vã jur cã voi fi primul care va pune piciorul pe câmpul de luptã, si ultimul care va pleca de acolo. Si nu voi lãsa pe nimeni în urmã… viu sau mort. Ne vom întoarce cu totii acasã împreunã.” 

Cu aceste cuvinte, Locotenent-Colonelul Harold Moore s-a adresat soldatilor sãi si familiilor acestora, cu o zi înainte de a-i conduce în rãzboi. 

Intens si devastator este acest film, care ne vorbeste despre cei care au fost cândva fii, apoi au devenit soti si tati pentru a ajunge în final soldati. Este drama celor rãmasi acasã, ai celor plecati la rãzboi, fãrã sã stie dacã si câti vor reveni.
Este de fapt prima bãtãlie din Vietnam. Sunt zile de cosmar. Nu vor fi învingãtori! Nici Lt.col.Harold Moore (Mel Gibson) si batalionul pe care îl conduce, nici vietnamezii, care îsi apãrã propria tarã!
Este de fapt un rãzboi pentru apãrarea propriei case, a mamelor si copiilor!
Aceastã poveste uluitoare despre Vietnam este inspiratã de o carte adevãratã, scrisã pentru a nu uita familia, valorile, sacrificiul si datoria fatã de propria tarã.
“Am fost cândava soldati... si tineri” este un omagiu adus bãrbatilor, soldati care au luptat si murit în acea bãtãlie, dar si familiilor lor care i-au înteles si asteptat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu